Zijn operaties zinvol bij CMT?

Zijn operaties zinvol bij CMT?

Bij CMT/HMSN kan het zinvol zijn om te opereren aan de voeten. In het loopexpertisecentrum Nijmegen wordt in gespecialiseerde poliklinische spreekuren onderzoek gedaan naar de kwaliteit van het lopen. De revalidatiearts en orthopedisch chirurg zien u daarna terug op het gezamenlijk spreekuur om de behandelopties en te verwachten resultaten te bespreken. Na een eventuele operatie wordt u vervolgd door de revalidatiearts en orthopedisch chirurg voor nabehandeling en adviezen in opbouw van het lopen. Dit gebeurt vaak in samenwerking met uw eigen revalidatiearts of fysiotherapeut in uw omgeving.

In zeldzamere ernstige gevallen kan het zinvol zijn om te opereren aan de handen. De revalidatiearts kan samen met de (plastisch) chirurg kijken wat de mogelijkheden zijn om de handfunctie te verbeteren. Operaties kunnen bijvoorbeeld bestaan uit verplaatsen van pezen in de hand/onderarm.

Bent u patiƫnt of mantelzorger en heeft u een vraag?

Staat uw vraag niet tussen de veelgestelde vragen? Stel deze vraag dan aan de specialisten van het expertisecentrum via het contactformulier. Zij helpen u graag.
Stel een vraag
Weet u wat u moet doen bij een spoedopname? Informatie over spoedopnames